Frequently Asked Questions

Hoeveel uur ben je aanwezig?

Hoeveel uur ik aanwezig ben is afhankelijk van het pakket. Bij pakket clip ben ik minimaal 6 uur aanwezig. Bij pakket documentaire of cinema minimaal 8 uur. Je kan mij dan per uur bijboeken (€150,- p/u). Ik heb geen maximaal aantal uur dat ik werk maar het kan wel zijn dat als je mij 14 uur aanwezig wilt hebben dat er dan een overnachting bijgeboekt moet worden. 

Wat is het verschil tussen de pakketten?

Om echt een goed beeld te krijgen van de verschillen raad ik je aan om wat voorbeeldfilms te bekijken bij de ‘Impressies’ pagina. Het komt er kort op neer dat Clip een korte chronologische samenvatting is van de dag, documentaire een lange chronologische samenvatting en cinema is een clip die zo gemonteerd wordt dat het net op een film lijkt met jullie geloftes en speeches in de film verwerkt. Wij proberen dan de beelden te matchen met jullie lieve woorden. Deze is dus niet op chronologische volgorde.

Mag je overal vliegen met de drone?

Helaas geld er een strenge wet- en regelgeving m.b.t. drones. Ik mag dus niet zomaar overal vliegen. Of dit wel mag kan ik voor je checken maar je kan er al vanuit gaan dat in elke grotere stad dit niet mogelijk is. 

Waarom is er een minimaal aantal uren filmen?

Om een goede film te kunnen maken, wil ik wel genoeg mooi materiaal hebben. Als ik maar 4 uur aanwezig ben, ben ik wellicht genoodzaakt om beelden te gebruiken waar ik niet achter sta, dit wil ik dan ook niet. 

Ontvang ik al het gefilmde materiaal?

Jullie ontvangen alles wat ik tijdens jullie dag gefilmd heb. Dit lever ik binnen 4 maanden aan via een online WeTransfer link. 

Wanneer ontvangen wij de film?

Omdat ik naast bruiloften ook bedrijfsfilms maak en bruiloften echt seizoenswerk is kan het zijn dat mijn agenda rond de periode van jullie bruiloft enorm vol staat. Ik streef er naar om jullie trouwfilm binnen 8 weken te leveren. In de wintermaanden zal dit waarschijnlijk sneller zijn, in de zomermaanden wellicht wat langer.

Is het niet storend om tijdens de ceremonie te filmen?

Dat is een leuke vraag, ik hoor namelijk heel vaak van bruidsparen dat ze niet eens door hebben dat ik bij bepaalde momenten aanwezig was. Je kan dus wel stellen dat ik erg onopvallend ben.  Ja, ik zal soms even voor mensen hun zicht staan, maar dat duurt nooit langer dan een halve minuut want dan loop ik weer naar een volgend plekje voor een nieuw shot.

Wat voor apparatuur gebruik je?

De camera waarmee ik film heet een Sony FX3, dit is een splinternieuwe compacte camera die 4k ultra slowmotion kan filmen. Ik heb daarbij een range aan verschillende lenzen die ik gebruik voor verschillende situatie. Ook heb ik een zendersetje waarmee ik met een klein microfoontje jullie geloftes kan opnemen. Doorgaans heeft de bruidegom die op zijn pak zitten. Alles is gemaakt zodat ik zo onopvallend mogelijk te werk kan gaan.

Hoe is het om met een fotograaf te werken die je niet kent?

Ik zeg altijd: een fotograaf is niet altijd gewend om met een videograaf te werken maar een videograaf werkt altijd met een fotograaf. Er zijn fotografen waarmee ik regelmatig samenwerk,  maar heel vaak film ik bruiloften waar ik de fotograaf niet ken. Dit is voor mij dan ook geen probleem. 

Kan je mij wellicht iets mooier maken?

Iedereen heeft zijn eigen schoonheid en aan photoshoppen doe ik dan ook niet. Wel zal ik een kleine kleurfilter over de shots heen doen, dit maakt de dag net iets romantischer op beeld.

Ik wil graag eerst even kennismaken.

Dat mag! Jullie bruiloft is natuurlijk een erg persoonlijke dag, dus een goede klik is belangrijk. Ik bied dan ook altijd aan om eerst een kennismakingsgesprek te voeren, dit kan bij mij op kantoor in Rotterdam of online via Teams.

Hoe zit het met de muziek in de film?

Bij pakket Clip en Documentaire mag je je eigen favoriete liedjes uitzoeken. Trouwfilms zijn voor privégebruik dus dit mag van je favoriete band of zanger zijn. Vaak gebruiken bruidsparen liedjes die ze ook bij de ceremonie gebruiken maar de keuze daarin is vrij. Ik raad altijd aan om een aantal verschillende opties toe te sturen, liefst een paar wat langzamer en een paar wat meer upbeat. Voor pakket Cinema kies ik passende cinematische muziek uit.

Hoe zit het met betaling?

Je ontvangt enkele weken voor de bruiloft een factuur. Het gehele bedrag dient voor de bruiloft betaald te zijn.

Wat als je ziek bent?

Bij een kleine verkoudheid* ben ik gewoon aanwezig op jullie bruiloft maar als ik onverwachts echt dood ziek ben of mijn been breek dan zorg ik zo snel mogelijk voor een vervanger. Ik heb een groot netwerk van videografen om mij heen waardoor er altijd wel iemand beschikbaar is die de zelfde kwaliteit kan leveren. 
*Natuurlijk niet in het geval van corona 😉

Eet je mee?

Ik hoef niet aan tafel bij jullie gasten te zitten, maar meestal eet ik ergens uit het zicht van de gasten een crewmaaltijd. Ik ben vegetariër dus graag vegetarisch eten. Soms sluit ik achter aan de rij voor een heerlijk stukje taart als alle gasten al gehad hebben.

Reis je door heel het land?

Ja, ik werk door heel het land. Als de afstand te groot is en ik tot ‘s avonds laat moet werken kan het zijn dat er een verplichte overnachting bij komt. 

Hoe zit het met reiskosten?

Alle reiskosten binnen Nederland zitten in de prijs verwerkt. M.u.v. de Waddeneilanden en eventuele tolwegen.

Doe je ook bruiloften in het buitenland?

Ja ik doe af en toe bruiloften in het buitenland. Voor reis en verblijf heb ik wel een aantal voorwaarden, neem contact met mij op als je daar meer informatie over wilt.